Nieuwsbrief oktober 2020

5 oktober 2020

De coronacrisis (en de gevolgen daarvan) deel II

De coronacrisis stuurde in maart de plannen in de war van iedereen in de wereld. En nog steeds worstelen we met de gevolgen van COVID-19. Waar staan we nu?

In de vorige nieuwsbrief schreven we over onze actie in samenwerking met Wilde Ganzen: het uitdelen van voedselpakketten. Ondertussen hebben we vier keer pakketten uitgedeeld en is deze actie (zeer succesvol!) afgesloten. Maar… het coronavirus heerst nog steeds. We zouden heel graag nog meer doen. Helaas kunnen we daarover nu nog niets beloven. In Brazilië zijn de grenzen nog steeds dicht en de scholen/opvang ook. Onduidelijk is wanneer alles weer open gaat en wanneer de mensen weer aan het werk kunnen.

Voedselpakketten

De actie die achter ons ligt, hield in dat 400 mensen elke maand een nieuw pakket kregen. We onderhandelden elke keer met supermarkten voor de beste prijzen en bedachten wat voor materialen er voor de kinderen in konden. Denk daarbij ook aan dekens in tijden van kou.
En niet alleen het bestuur van ASAS was bij de organisatie betrokken; ook de medewerkers, de maatschappelijk werkster, een professionele fotograaf en zelfs de politie die ons werk zo ondersteunt.

Van onschatbare waarde

Door de zorg waarmee het hele pakket is samengesteld, gaven we ook veel emotionele steun. Juist dat bleek van onschatbare waarde te zijn.

Heel veel dank nogmaals voor iedereen die ons heeft gesteund!
Als het goed is, hebben alle “crisidonateurs” een persoonlijk bedankje gekregen van een kind.

De wijk in

Om jullie een inkijkje te geven in hoe belangrijk de voedselpakkettenactie was, hebben we verschillende mensen uit de wijk gevraagd om ons iets te vertellen over hun leven tijdens de pandemie. Wat is er allemaal gebeurd en waarom was de actie van Power2Fly zo ontzettend belangrijk voor ze?


BREAKING NEWS!!

 

Terrein: samenwerking Wilde Ganzen een feit!

We gaan wéér samenwerken met Wilde Ganzen en dit keer om een eigen gebouw neer te zetten in Brazilië. Opnieuw vermeerdert Wilde Ganzen elke bijdrage van een donateur. Fantastisch! Stuur ons een email als je meer informatie wilt. En als je meteen wilt doneren kan dat ook via de link onderaan de nieuwsbrief.
Het tekenen van dit prachtige samenwerkingscontract is gebeurd op woensdag 30 september.

De Hutspotavonden houden jullie nog tegoed

Aangezien we wegens Covid19 niets konden organiseren, hadden we bedacht om zeer kleinschalig een paar hutspotavonden te organiseren om onze trouwe supporters bij te praten over de ontwikkelingen in Brazilie. Te beginnen met onze periodieke donateurs die hier zeer enthousiast op reageerden. Helaas hebben we dit uit moeten stellen wegens de aangescherpte maatregelen. Maar wat in het vat zit verzuurt niet.
Deze avonden niet missen? Een extra reden om periodiek donateur te worden! neem contact op met penningmeester@power2fly.nl

Gelukskaartjes weer te koop!

De gelukskaartjes zijn weer binnen!

Ze zijn er weer! Vorig jaar waren onze cadeaukaarten met de Braziliaanse gelukslintjes een doorslaand succes. Binnen 3 maanden was onze hele voorraad uitverkocht. En terecht: want wat is er mooier om weg te geven dan een cadeau waar iemand in Nederland én in Brazilië gelukkiger van wordt?

Het idee is simpel: we hebben kaartjes met 1, 2 of 3 gelukslintjes (voor € 15,- of € 25,- of € 50,-). Zo’n kaartje geef je weg aan jezelf of iemand anders. De opbrengst komt volledig ten goede aan de projecten van Power2Fly en dus… aan kinderen in Brazilië die onze hulp hard nodig hebben.

Er zit letterlijk en figuurlijk een prachtig Braziliaans verhaal aan de kaartjes vast: knoop een bandje om iemands pols, laat diegene een wens doen en als het bandje van de pols valt, gaat de wens in vervulling. Bestel er gerust meer dan één: dan kun je met de feestdagen een heleboel geluk doorgeven.
Stuur een mail naar: info@power2fly.nl

Braziliaanse cadeaukaart

Tikkie en Social Media

Volgt u ons al op instagram en Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer naamsbekendheid!

Ook kunt u voortaan extra makkelijk geld overmaken via onderstaande link, vul zelf een bedrag in en u steunt ons! Sneller kan het niet.
https://tikkie.me/pay/Power2Fly/oL1RmV2AE6yYNiGZESLwvQ

Veel gezondheid, sterkte en solidariteit wensen we iedereen toe!