Nieuwsbrief juli 2020

14 juli 2020

De coronacrisis (en de gevolgen daarvan)

De coronacrisis stuurde in maart de plannen in de war van iedereen in de wereld. En nog steeds worstelen we met de gevolgen van covid-19. Waar staan we nu?

In de vorige nieuwsbrief schreven we nog over onze stagiaire Isadora, over de plannen van onze (marathon)lopers Sebas en Bas maar daar is allemaal niets van terechtgekomen. Isadora moest hals over kop terug en was gelukkig op tijd weer in Nederland voor de grenzen dicht gingen. De evenementen van Sebas en Bas zijn uitgesteld en we hopen dat ze in het najaar doorgang kunnen vinden. In Brazilië gingen de grenzen dicht en werd het leven, net als hier, grotendeels plat gelegd.

Voedselpakketten

Zo moest ook ASAS de deuren sluiten. Dit vergde flexibiliteit van het bestuur en de werknemers ter plaatse. Al snel werd duidelijk dat een hoop gezinnen in armoede zouden belanden, dus Power2Fly en Wilde Ganzen hebben gezorgd voor donaties aan alle gezinnen: met speciale voedselpakketten kunnen ze 4 maanden vooruit. De pakketten bestaan uit houdbaar voedsel, fruit, schoonmaakmiddelen, maskers en indien nodig gas. Daarnaast zat er een map met werkjes en/of spelletjes in voor de kinderen, gemaakt door de orthopedagoge. Plus: sandwiches voor het hele gezin, gemaakt door 2 vrijwilligsters.

Van onschatbare waarde

Er is dus niet alleen materieel en financieel bijgedragen. Door de zorg waarmee het hele pakket is samengesteld, gaven we ook veel emotionele steun. Juist dat bleek van onschatbare waarde te zijn.

Heel veel dank voor iedereen die ons heeft gesteund!
Als het goed is hebben alle “crisidonateurs” een persoonlijk bedankje gekregen van een kind.

En wat doe je dan als iedereen noodgedwongen thuis zit? De werknemers van ASAS hebben hun best gedaan de kinderen een hart onder de riem te steken door video’s voor ze te maken. Veel kinderen hebben geen computer in huis, maar meestal is er wel een gezinslid met telefoon. Als de kinderen regelmatig een filmpje ontvangen, helpt ze dat de tijd door te komen en te blijven bewegen.
We hebben een compilatie gemaakt van deze filmpjes. Kijk maar!

Terrein: stapje voor stapje vooruit

Ondanks de moeilijke tijden, is het bestuur van ASAS hard bezig om alle documenten in bezit te krijgen voor de start van de bouw. Door Covid-19 zijn de prijzen weer veranderd dus het budgetplan moest weer aangepast worden. Ook is de gemeente druk met het opruimen van de rotzooi van de cycloon (zie hieronder) dus het schoonmaken van het terrein komt pas daarna. En alsof de ambtenaren al niet genoeg te doen hebben, letten ze in de procedure op elk detail… het is zelfs al foute boel als je een “verkeerd” formaat papier inlevert. Het goede nieuws is dat we stapjes vooruit zetten en dat we de papieren nu bijna bij Wilde Ganzen kunnen inleveren. We staan dus hopelijk aan de vooravond van weer een mooie, nieuwe samenwerking!

Cycloon

Alsof de pandemie alleen niet genoeg is, werd Florianopolis vorige week ook nog getroffen door een cycloon. Er was veel materiële schade, daken vlogen in de lucht en de mensen zaten 1 à 2 dagen zonder elektriciteit. Helaas waren er geen kaarsen te koop, heel lastig, want in dit seizoen is het al vroeg donker. Gelukkig is de korte maar heftige storm inmiddels weer gaan liggen: iedereen kan zich weer focussen op het dagelijks leven.

Power2Fly in het nieuws: podcast

Op zaterdag 4 juni zijn Annette en Liduine geïnterviewd door Radio Mundo voor een podcast. We kregen direct een aantal positieve reacties: mensen vonden het interessant meer inzicht te krijgen in het ontstaan en reilen en zeilen van Power2Fly.
Geïnteresseerd? Luister maar!

Met heel veel dank aan Menno en Ton van Radio Mundo.NL

Tikkie en Social Media

Volgt u ons al op instagram en Facebook? Hoe meer volgers, hoe meer naamsbekendheid!

Ook kunt u voortaan extra makkelijk geld overmaken via onderstaande link, vul zelf een bedrag in en u steunt ons! Sneller kan het niet.
https://tikkie.me/pay/Power2Fly/oL1RmV2AE6yYNiGZESLwvQ

Kleine organisaties zijn hard nodig!

Zoals Sara Kinsbergen, wetenschapster bij de Radboud Universiteit afgelopen week tijdens een webinar zei: “Kleine organisaties zijn hard nodig. Kleine organisaties kunnen veel impact maken doordat ze zo dicht bij de bron zitten en doordat ze geen log apparaat hebben, maar meer hands-on werken. Dit biedt een goede mogelijkheid tot samenwerking door gedeelde passie, affiniteit en vertrouwen. Daardoor is er ruimte voor inbreng van ideeën, maar wel altijd met de insteek dat het geheel “eigendom” is van de lokale partner en dat zij dus altijd het laatste woord hebben. Belangrijk voor de donateur is te weten Hoe hun geld besteed wordt en dat er een open en transparante communicatie is.”

Heeft u suggesties? Wilt u iets overleggen? Neem dan vooral contact op via info@power2fly.nl