Nieuwsbrief augustus 2022

9 augustus 2022

Aandacht voor de rechten van kinderen

Wat doe je als je het idee hebt dat er iets fout gaat thuis? Hoe werkt de meldplicht als er sprake is van geweld of verwaarlozing? Om de kinderen nog beter te kunnen beschermen heeft het voltallige team van ASAS in de de afgelopen maanden – onder begeleiding van professionals – hard gewerkt om een protocol te schrijven over de rechten van het kind. Ook de kinderen kregen een les over hun eigen rechten en plichten. Een prachtige vorm van professionalisering van onze partner! Daarnaast is gesproken met CRAS, de lokale organisatie van maatschappelijk werk.

Voorbereidingen verhuizing in volle gang, ASAS op volle kracht door

Tot het nieuwe onderkomen klaar is, moet ASAS steeds van plek veranderen. Woelige tijden dus. En ondertussen gingen de activiteiten in volle vaart door. Er stond van alles op de agenda: hockey, capoeira, triatlon, knutselen voor de fijne motoriek en natuurlessen. Uiteraard bleef de maatschappelijk werkster óók aan het werk, ze bracht verschillende bezoeken aan de “communities”. En de orthopedagoge heeft de kinderen net als altijd begeleid. Kortom, bij de voorbereidingen van de verhuizing bleef de ‘winkel’ gewoon open.

Feesten, gezond eten en duurzame energie

Er is ook feest gevierd: eerst met Pasen, daarna tijdens het Festa Junina (een typisch Braziliaans feest). Tussen alle festiviteiten door was er trouwens óók aandacht voor gezond eten; iets wat de meeste kinderen niet van huis uit meekrijgen. Om ze leren dat ‘iets vieren’ veel gezonder kan, krijgen ze op verjaardagen een stuk taart waar veel minder suiker in zit dan gewoonlijk. Goed voor de bewustwording! En…. net zo feestelijk.
Tenslotte kregen de kinderen een interessante lezing over het belang van zonne-energie: straks zal het nieuwe onderkomen van stroom worden voorzien door zonnepanelen. Een mooie, duurzame stap vooruit.

De containers krijgen kleur!

Voor wie ons volgt op social media is het al duidelijk: ons nieuwe onderkomen begint er prachtig uit te zien! Wc’s en badkamers zijn geplaatst, de aansluiting voor de riolering is gelegd en het plan is om tenminste twee containers (de Art-container en de container die je als eerste ziet als je aan komt rijden) te voorzien van mooi schilderwerk van een Braziliaanse kunstenaar. Dit gebeurt allemaal in samenspraak en met hulp van de kinderen. Het belooft dus een mooi, kleurrijk geheel te worden.
Ook de kosten lijken nog redelijk binnen budget te blijven en ASAS zelf draagt het afgesproken deel keurig bij. Kortom, het openingsfeest komt snel in zicht!

Mee op reis?

Vind je het leuk om een keer mee te gaan naar Brazilië? Om het project te bezoeken? Met eigen ogen te zien wie en wat ASAS? En wat ze allemaal doen? Stuur dan een mailtje naar info@power2fly.nl.
We gaan eind september met een groep naar het project om het nieuwe onderkomen te openen. Uiteraard zullen we daarna een mooie reportage maken om jullie allemaal op de hoogte te brengen.
Voor de volgende reis geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Het huis heeft namelijk een beperkt aantal slaapplaatsen. Reageer dus snel, of meld je alvast aan voor volgend jaar: in 2023 zullen we zeker weer een reis organiseren.

Elke maand of elk jaar onze projecten steunen?

Elke vorm van steun is voor ons zeer welkom. Brazilië is duurder geworden en in ons nieuwe onderkomen is straks ruimte voor meer kinderen en jongeren. We zullen dus ook meer financiële armslag nodig hebben. Een mooi idee is om ons maandelijks of jaarlijks te steunen. Omdat wij een ANBI stichting zijn, zijn er mogelijkheden om het belastingaftrekbaar te maken. Meer weten?
Stuur een mail naar penningmeester@power2fly.nl

Gelukskaartjes: altijd speciaal!

Bestel ze meteen en geef iemand anders een lintje!

Ze zijn er nog steeds! En wat is er mooier om weg te geven dan een cadeau waar iemand in Nederland én in Brazilië gelukkiger van wordt?

Het idee is simpel: we hebben kaartjes met 1, 2 of 3 gelukslintjes (voor € 15,- of € 25,- of € 50,-). Zo’n kaartje geef je weg aan jezelf of iemand anders. De opbrengst komt volledig ten goede aan de projecten van Power2Fly en dus… aan kinderen in Brazilië die onze hulp hard nodig hebben.

Er zit letterlijk en figuurlijk een prachtig Braziliaans verhaal aan de kaartjes vast: knoop een bandje om iemands pols, laat diegene een wens doen en als het bandje van de pols valt, gaat de wens in vervulling. Bestel er gerust meer dan één: dan kun je weer een heleboel geluk doorgeven.
Stuur een mail naar: info@power2fly.nl

Braziliaanse cadeaukaart

Tikkie en Social Media

Volg ons op Instagram, Facebook en LinkedIn. Hoe meer volgers, hoe meer naamsbekendheid!

U kunt voortaan extra makkelijk geld overmaken. Druk op de onderstaande link, vul zelf een bedrag in en u steunt ons! Sneller kan het niet.

https://tikkie.me/pay/Power2Fly/pTAySJvBmNXQEd2oTF6Lmy