Nieuwsbrief december 2021

23 december 2021

Geslaagde kerstactie

Gelukkig is het – dankzij vele donateurs – gelukt om nog een mooie kerstactie in elkaar te draaien. Alle kinderen mochten zelf een kadootje uitzoeken en de ouders kregen een gul voedselpakket om de Kerstdagen toch een beetje leuk te kunnen vieren.

Daarnaast was er een expositie van Project Maker: een technologisch project voor de oudere groep kinderen. Ze vonden het geweldig om hiermee bezig te zijn. Daarnaast was er nóg een expositie: van de tekeningen die de kinderen maakten voor een boek dat volgend jaar verschijnt. De teksten worden aangeleverd door een Braziliaanse schrijver en de ASAS-kinderen zijn verantwoordelijk voor de illustraties. Zodra het af is laten we dat weten!

Weer wat bouwhobbels genomen

ASAS is erg druk bezig geweest met de bouw van het nieuwe onderkomen. Er waren weer grote hobbels te nemen. Toen de gemeente eindelijk de grond ging schoonmaken, kwam de buurt klagen. Ze waren tegen het kappen van de bomen, bang dat er beesten werden vermoord, bang dat een projectontwikkelaar grote gebouwen ging neerzetten en bang voor de komst van een heleboel kinderen uit arme wijken.
De klachten en bezwaren werden breed uitgemeten op social media en zelfs onze grote donateur Wilde Ganzen kreeg het te horen. Heel naar, vooral ook omdat het voornamelijk bestond uit fake news.

Gelukkig konden we alles snel weerleggen. Zo is er naar de bomen een impactonderzoek gedaan (zie verderop in deze Nieuwsbrief). ASAS heeft een bijeenkomst gehad met de buurtbewoners en de stand van zaken uitgelegd. De rust is (voorlopig…) wedergekeerd en de eerste stappen naar een eigen onderkomen zijn inmiddels genomen.

Het impactonderzoek naar de bomen

Hierbij het volledig impactonderzoek naar de bomen. Met dank aan de Braziliaan Guilherme Monteiro die in Nederland sustainability heeft gestudeerd. 
https://power2fly.nl/P2F_ASAS_Environmental_Impact.pdf

Uw steun is én blijft hard nodig: tips om structureel te helpen

Uw steun is harder nodig dan ooit! Brazilië is duurder geworden, het land maakt economisch moeilijke tijden door en met de bouw van het nieuwe onderkomen gaan we groeien. Dat vraagt om meer financiële armslag. 

Door ons maandelijks of jaarlijks te steunen, helpt u de kinderen in Brazilië structureel. Omdat wij een ANBI stichting zijn, zijn er bovendien mogelijkheden om uw steun aftrekbaar te maken van de belasting.

Meer weten over de mogelijkheden om de kinderen ‘van Asas’ uitzicht te geven op een betere toekomst? Stuur een mail naar penningmeester@power2fly.nl

De gelukskaartjes zijn er nog steeds!

Bestel ze meteen

Ze zijn er weer! Vorig jaar waren onze cadeaukaarten met de Braziliaanse gelukslintjes een doorslaand succes. Binnen 3 maanden was onze hele voorraad uitverkocht. En terecht: want wat is er mooier om weg te geven dan een cadeau waar iemand in Nederland én in Brazilië gelukkiger van wordt?

Het idee is simpel: we hebben kaartjes met 1, 2 of 3 gelukslintjes (voor € 15,- of € 25,- of € 50,-). Zo’n kaartje geef je weg aan jezelf of iemand anders. De opbrengst komt volledig ten goede aan de projecten van Power2Fly en dus… aan kinderen in Brazilië die onze hulp hard nodig hebben.

Er zit letterlijk en figuurlijk een prachtig Braziliaans verhaal aan de kaartjes vast: knoop een bandje om iemands pols, laat diegene een wens doen en als het bandje van de pols valt, gaat de wens in vervulling. Bestel er gerust meer dan één: dan kun je weer een heleboel geluk doorgeven.
Stuur een mail naar: info@power2fly.nl

Braziliaanse cadeaukaart

Tikkie en Social Media

Volg ons op insta en Facebook. Hoe meer volgers, hoe meer naamsbekendheid!

U kunt voortaan extra makkelijk geld overmaken. Druk op de onderstaande link, vul zelf een bedrag in en u steunt ons! Sneller kan het niet.

https://tikkie.me/pay/Power2Fly/oL1RmV2AE6yYNiGZESLwvQ