Nieuwsbrief december 2023

6 december 2023

Blij met uw uw betrokkenheid!

Volgens professor Sara Kinsbergen is het mooie van een kleine organisatie als Power2Fly het persoonlijke, het flexibele, het kleine en het snelle. Daar komt nog bij dat ‘een kleine club’ vaak veel transparanter is voor de donateurs. Ook wij doen er alles aan om u regelmatig op de hoogte te houden van onze activiteiten en initiatieven. Vandaar dat u deze nieuwsbrief ontvangt. Maar… we kunnen ons voorstellen dat u na het lezen van de artikelen denkt: ‘Hee, dit kan anders en beter’, of ‘Ik heb een idee!’. Omdat we zo klein zijn, staan we daar natuurlijk altijd voor open. Dus: schroom niet contact met ons op te nemen!

Terugblik op een prachtige reis naar Brazilië

We kunnen uren vertellen over de reis die we afgelopen herfst maakten naar Brazilië. Maar de beelden zeggen eigenlijk alles. In onderstaand filmpje kunt u genieten van alle activiteiten, van de mooie moestuin die we dankzij een donateur konden aanleggen, van het planten van de bomen die we met uw hulp konden kopen, van het nieuwe watersysteem dat dankzij de stichting Katholieke Wezenverzorging is aangelegd en van het renpad en de fietsenstalling die er kwamen dankzij Stichting KaNS. Kijk en geniet!

Ook kregen we een mooie bericht van Patrica en Michiel die mee waren:

Ons eerste bezoek aan Asas heeft grote indruk gemaakt. De professionaliteit, onvoorwaardelijke toewijding van het bestuur, de leraren en andere medewerkers zie je direct terug in de ogen van de kinderen. Wat we heel knap vinden is dat het Asas team erin is geslaagd voor de kinderen een oase van warmte en aandacht te maken. Er is eten en drinken. Veiligheid. En je kunt er op een leuke manier nieuwe dingen leren. Een plek waar ze gewoon kind kunnen zijn. Geweldig.

De ins en outs van de reis naar onze partner ASAS

In 2024: een jongerenreis en een ouderenreis

Een primeur, zo kun je het wel noemen: in oktober of november 2024 organiseert Power2Fly – naast de inmiddels traditionele donateursreis – óók een reis voor jongeren naar Brazilië. We hebben voor beide reizen nog een paar plekken over, Wie wil er mee? Laat weten als je interesse hebt, want vol = vol.

Zoals de meesten van jullie weten, gaan we ieder jaar met een groep geïnteresseerden en donateurs op reis naar Brazilië. We maken daar kennis met onze partner ASAS en proberen zoveel mogelijk facetten van de stichting te leren kennen. Ook gaan we onder begeleiding naar de wijk waar een groot deel van de kinderen woont. Dat maakt vaak indruk omdat je juist daar doordrongen wordt van de noodzaak van ons intitiatief. Uiteraard maken we ook tripjes op het eiland en zijn de maaltijden goed verzorgd en gezellig.

Voor oktober of november 2024 bieden we 2 reizen aan:

  • de inmiddels bekende (en zeer succesvolle) week met donateurs.
  • plus een week met een groep jongeren: tussen de 20-30.

Deelnemers betalen (en boeken) de heen- en terugreis zelf. De overige zaken, zoals autohuur, activiteiten, eten en drinken slaan we hoofdelijk om.
Heb je een bepaald talent of een leuke activiteit die je wilt inbrengen? Stel dat dan gerust voor.
VOL = VOL dus wees er snel bij!

Liduine organiseert de reis samen met Tess van der Blink, die zichzelf in de vorige nieuwsbrief heeft voorgesteld.

Doe mee met onze kerstactie!

Geselecteerd voor het lokale hockeyteam

Alle activiteiten voor de jongeren hebben een duidelijk doel: we willen ze nieuwe toekomstperspectieven geven met sport, spel en beeldende vorming. Daarom vinden we het geweldig dat 3 jongeren voor het eerst mee mochten doen met het volwassen hockeyteam van de lokale club. Hiervoor gingen ze 700 km verderop met de bus naar São Paulo voor een indoor toernooi.

Wat ze er zelf van vonden? Deze quotes spreken voor zich:

Dit was een geweldige ervaring met mooie mensen; het was een start van een nieuwe fase in mijn leven. In het begin was het moeilijk en was ik bang het niet goed te doen, maar met de steun, hulp en aanmoediging van mijn medespelers heb ik mijn angst overwonnen en ging het geweldig.

Ik heb nieuwe dingen geleerd, nieuwe mensen leren kennen. Enorm veel plezier gehad. Voor het eerst ben ik keeper geweest en de verantwoordelijkheid die ik voelde vond ik geweldig!

Elke maand of elk jaar onze projecten steunen?

Elke vorm van steun is zeer welkom. Het leven in Brazilië is duurder geworden en in ons nieuwe onderkomen is straks ruimte voor meer kinderen en jongeren. We zullen dus ook meer financiële armslag nodig hebben. Een mooi idee is om ons maandelijks of jaarlijks te steunen. Omdat wij een ANBI stichting zijn, zijn er mogelijkheden om het fiscaal aftrekbaar te maken. Meer weten? Stuur een mail naar penningmeester@power2fly.nl

Gelukskaartjes: altijd speciaal!

Bestel ze meteen en geef iemand anders een lintje!

Ze zijn er nog steeds! En wat is er mooier om weg te geven dan een cadeau waar iemand in Nederland én in Brazilië gelukkiger van wordt?

Het idee is simpel: we hebben kaartjes met 1, 2 of 3 gelukslintjes (voor € 15,- of € 25,- of € 50,-). Zo’n kaartje geef je weg aan jezelf of iemand anders. De opbrengst komt volledig ten goede aan de projecten van Power2Fly en dus… aan kinderen in Brazilië die onze hulp hard nodig hebben.

Er zit letterlijk en figuurlijk een prachtig Braziliaans verhaal aan de kaartjes vast: knoop een bandje om iemands pols, laat diegene een wens doen en als het bandje van de pols valt, gaat de wens in vervulling. Bestel er gerust meer dan één: dan kun je weer een heleboel geluk doorgeven.
Stuur een mail naar: info@power2fly.nl

Braziliaanse cadeaukaart

Lekker makkelijk: steun via Tikkie en Social Media

Volg ons op Instagram, Facebook en LinkedIn. Hoe meer volgers, hoe meer naamsbekendheid!

Ook kunt u voortaan extra makkelijk geld overmaken. Druk op de onderstaande link, vul zelf een bedrag in en u steunt ons! Sneller kan het niet.
https://tikkie.me/pay/Power2Fly/4fr41W3MeQMXGHkJZWD7QS