Nieuwsbrief januari 2022

10 februari 2022

Een nieuw jaar, een nieuwe start

Na twee pittige jaren zien we de toekomst weer wat zonniger tegemoet. Zoals iedereen weet, heeft Brazilië (net als veel andere landen) enorm geleden onder corona. Ook “onze” gezinnen hebben het erg zwaar gehad: geen openbaar vervoer om naar het werk te komen, geen werk, geen salaris, extra mondjes thuis om te voeden, kinderen die geen eten kregen, omdat de scholen dicht waren en ga zo maar door. Met hulp van jullie hebben we veel voor de kinderen en hun families kunnen doen! En daarom durven we nu met een frisse blik dit nieuwe jaar in te kijken.

Onze partner ASAS heeft voor de kinderen die dat wilden (of nodig hadden) een vakantiekamp ofwel een “colonia de ferias” georganiseerd. Een mooie manier om de kinderen uit hun huiselijke sfeer te halen en bezig te houden. De kinderen vonden het zalig om elkaar weer te zien en verschillende activiteiten te mogen doen. Hockey, tikkertje, spelen met verf en elkaar natsproeien… het was een feestje! Eindelijk kregen ze hun vrijheid weer een beetje terug.

ASAS is weer open!

Eindelijk mag ASAS weer open. De reguliere activiteiten zijn afgelopen maandag, 6 februari, weer van start gegaan. Er zijn tot nu toe 62 kinderen ingeschreven: 16 adolescenten en 15 kinderen komen in de ochtend en 16 adolescenten en 15 kinderen in de middag.

Er is al een wachtlijst maar gezien het ruimtegebrek moeten we wachten tot de bouw van ons nieuwe onderkomen klaar is (zie verderop in deze nieuwsbrief). Het ASAS-team is in ieder geval weer professioneel en voortvarend van slag gegaan om de kinderen zo goed mogelijk te begeleiden.

De bouw schiet op!

Eindelijk, eindelijk begint de bouw op te schieten. Na een hoop gedoe met de buurtbewoners, voor een groot deel veroorzaakt door een misverstand in de communicatie, begint het er nu op te lijken.

Kijk maar naar onderstaande plaatjes, het bouwproces vordert gestaag.

Als we geen tegenslagen meer hebben, zou de bouw in juni klaar moeten zijn. We kunnen het gebouw dan in oktober in gebruik nemen en – dat is de bonus – we kunnen dan ook meer kinderen inschrijven. Een mooi doel om naartoe te werken!
De aanleg van het sportveld en de moestuin volgt daarna.

bouwproces
bouwproces
bouwproces
bouwproces

Stap 2

Stap 3

bouwproces
bouwproces
bouwproces
bouwproces
bouwproces

Corona in Florianopolis

De coronasituatie is in Florianopolis vergelijkbaar met die in Nederland, voor zover wij het meekrijgen. Er zijn veel besmettingen maar de meeste mensen worden niet heel ziek en er zijn relatief weinig ziekenhuisopnames.

Wel zijn er inmiddels zoveel mensen ziek dat veel bedrijven zonder personeel zitten. Zonder personeel is het voor ASAS natuurlijk onmogelijk om de activiteiten voort te zetten. Daarom gelden er nog verschillende extra maatregelen. Mondmaskers zijn verplicht. Er wordt gezorgd voor zoveel mogelijk ventilatie. En om alles draaiende te houden is ASAS hard aan het roosteren. Verder worden ook de jonge kinderen inmiddels gevaccineerd.

De scholen gaan (of zijn) gelukkig allemaal weer open. De regels hangen af van de school. Voor zover het er nu uitziet, wordt overal de anderhalvemeterregel aangehouden bij de eetzalen, is een PPF2-masker verplicht in februari en maart (daarna verder kijken) en moet iedereen thuisblijven bij klachten.

Steun ons op reguliere basis

Elke vorm van steun is voor ons zeer welkom. Brazilie is duurder geworden, met de bouw gaan we groeien dus we zullen meer financiële armslag nodig hebben. Een mooi idee is om ons maandelijks of jaarlijks te steunen. Omdat wij een ANBI stichting zijn, zijn er mogelijkheden om het belastingaftrekbaar te maken. Meer weten??
Stuur een mail naar penningmeester@power2fly.nl

De gelukskaartjes zijn er nog steeds!

Bestel ze meteen

Ze zijn er weer! Vorig jaar waren onze cadeaukaarten met de Braziliaanse gelukslintjes een doorslaand succes. Binnen 3 maanden was onze hele voorraad uitverkocht. En terecht: want wat is er mooier om weg te geven dan een cadeau waar iemand in Nederland én in Brazilië gelukkiger van wordt?

Het idee is simpel: we hebben kaartjes met 1, 2 of 3 gelukslintjes (voor € 15,- of € 25,- of € 50,-). Zo’n kaartje geef je weg aan jezelf of iemand anders. De opbrengst komt volledig ten goede aan de projecten van Power2Fly en dus… aan kinderen in Brazilië die onze hulp hard nodig hebben.

Er zit letterlijk en figuurlijk een prachtig Braziliaans verhaal aan de kaartjes vast: knoop een bandje om iemands pols, laat diegene een wens doen en als het bandje van de pols valt, gaat de wens in vervulling. Bestel er gerust meer dan één: dan kun je weer een heleboel geluk doorgeven.
Stuur een mail naar: info@power2fly.nl

Braziliaanse cadeaukaart

Tikkie en Social Media

Volg ons op insta en Facebook. Hoe meer volgers, hoe meer naamsbekendheid!

U kunt voortaan extra makkelijk geld overmaken. Druk op de onderstaande link, vul zelf een bedrag in en u steunt ons! Sneller kan het niet.

https://tikkie.me/pay/Power2Fly/bCH5nDeFsQBQUX14bQjjaE