Nieuwsbrief januari 2023

23 januari 2023

Een mooi 2023 gewenst!

Allereerst willen we (hoewel een beetje laat) iedereen een geweldig, vruchtbaar, compassievol, respectvol en vooral gezond 2023 toewensen. Dat de wereld maar een beetje rustiger mag worden en dat wij met Power2Fly weer veel mooie acties mogen ondernemen om zo, samen met jullie, veel kinderen een ander toekomstperspectief te kunnen geven.

Kerst met kado’s en een gezellig feest

Ook dit jaar heeft ASAS weer een mooi kerstfeest georganiseerd. Velen van jullie hebben daar een bijdrage aan geleverd. Dank daarvoor! Dankzij de donaties konden er mooie pakketten worden gekocht: voor ieder kind een kado en voor de gezinnen voedingswaren en speciale ingrediënten voor een feestelijke maaltijd.
En naast de pakketten was er – ondanks het regenachtige weer – nog meer te vieren. Er is een feestelijke dag georganiseerd met spelletjes en uitvoeringen.

Het mooie van een kleine stichting is dat je iedereen die helpt ook persoonlijk kunt bedanken. Ieder kind heeft een mooie tekening gemaakt: alle donateurs hebben er inmiddels een gekregen!

Een klein overzicht van de vele bedankjes die verstuurd zijn

Holland meets Brazilië

In december was het gezin Van der Zee op vakantie naar Brazilië: de jongere garde bezocht ook ASAS deed mee aan de activiteiten met de kinderen. Hoe mooi is dat! Voor de Nederlandse kinderen weer een mooi moment om te beseffen wat voor geluk het is als je in een bepaald nest geboren bent en voor de kinderen van ASAS een feestje om al die aandacht te krijgen.

Liduine is ook nog met twee andere jongeren naar ASAS geweest: Bart Puijpe, wiens vader nauw betrokken is bij Power2Fly en Tommy Powell, wiens moeder veel voor ASAS gedaan heeft toen zij in Florianopolis woonden. Mooi om te zien dat ook deze jongeren echt onder de indruk waren van wat Power2Fly met ASAS heeft neergezet .

Activiteiten ASAS

Voor het eerst naar de bios

Om iets moois te doen met kerst, heeft de lokale bioscoop kaartjes ter beschikking gesteld voor de jongeren van ASAS. De kinderen wisten niet wat ze overkwam! De meesten waren nog nooit in een bioscoop geweest. dus een bijzondere, mooie en nieuwe ervaring.

Braziliaanse kunst geveild

Om in hun eigen fundraising te voorzien hebben enkele kunstenaars werken ter beschikking gesteld die online geveild zijn. Een fantastisch en prachtig initiatief met een heel mooi resultaat! En wat bovendien belangrijk is: zo heeft ASAS laten zien dat ze met creatieve ideeën een hoop extra’s kunnen bereiken!

Schrijver op bezoek!

Een lokale schrijver heeft – met hulp van enkele kinderen van ASAS – een kinderboek geschreven: de kinderen hebben geweldig geholpen bij de lay-out. De schrijver is persoonlijk naar ASAS gekomen om voor te lezen en handtekeningen uit te delen.

Ons onderkomen wordt steeds mooier!

Het nieuwe onderkomen is al in gebruik maar nog niet helemaal klaar. Er moet nog een overkapping komen, de speelplaats moet nog gebouwd worden en de moestuin moet nog aangelegd worden. Een deel van het geld hebben we in reserve staan, maar… we kunnen uiteraard nog altijd extra donaties gebruiken!

Flink aan de weg getimmerd

Naast persoonlijke initiatieven, zijn er ook andere stichtingen die ons steunen, zoals bijvoorbeeld de Stichting KaNS. Die hebben ons gesteund met de aanleg van de ren-, wandel- en fietsbaan. Deze zijn voor de triatlonlessen al volop in gebruik!

Mee op reis?

Heb je ook interesse om het werk van Power2Fly in Brazilië te zien? Laat het snel weten want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Het wordt waarschijnlijk november 2023 en als mensen snel reageren, kunnen we de datum vastleggen. Mocht je vragen hebben, mail dan naar info@power2fly.nl

Elke maand of elk jaar onze projecten steunen?

Elke vorm van steun is voor ons zeer welkom. Brazilië is duurder geworden en in ons nieuwe onderkomen is straks ruimte voor meer kinderen en jongeren. We zullen dus ook meer financiële armslag nodig hebben. Een mooi idee is om ons maandelijks of jaarlijks te steunen. Omdat wij een ANBI stichting zijn, zijn er mogelijkheden om het fiscaal aftrekbaar te maken. Meer weten? Stuur een mail naar penningmeester@power2fly.nl

Gelukskaartjes: altijd speciaal!

Bestel ze meteen en geef iemand anders een lintje!

Ze zijn er nog steeds! En wat is er mooier om weg te geven dan een cadeau waar iemand in Nederland én in Brazilië gelukkiger van wordt?

Het idee is simpel: we hebben kaartjes met 1, 2 of 3 gelukslintjes (voor € 15,- of € 25,- of € 50,-). Zo’n kaartje geef je weg aan jezelf of iemand anders. De opbrengst komt volledig ten goede aan de projecten van Power2Fly en dus… aan kinderen in Brazilië die onze hulp hard nodig hebben.

Er zit letterlijk en figuurlijk een prachtig Braziliaans verhaal aan de kaartjes vast: knoop een bandje om iemands pols, laat diegene een wens doen en als het bandje van de pols valt, gaat de wens in vervulling. Bestel er gerust meer dan één: dan kun je weer een heleboel geluk doorgeven. Stuur een mail naar: info@power2fly.nl

Braziliaanse cadeaukaart

Tikkie en Social Media

Volg ons op Instagram, Facebook en LinkedIn. Hoe meer volgers, hoe meer naamsbekendheid!

U kunt voortaan extra makkelijk geld overmaken. Druk op de onderstaande link, vul zelf een bedrag in en u steunt ons! Sneller kan het niet.
https://tikkie.me/pay/Power2Fly/27etam6TrTxd1dJ5N8z795