Nieuwsbrief juni 2024

16 juni 2024

Feestdagen worden gevierd: Pasen

In Brazilië hangen de supermarkten rond Pasen vol met enorme chocolade-eieren. Een mooi moment om de kinderen van ASAS te verrassen. De plaatselijke ondernemers hebben geholpen om ze óók een mooie portie chocola te geven. Een Paasbeste actie.

Paasfeest bij ASAS

Ons bomenplan groeit en bloeit!

We hebben al eerder bericht over onze succesvolle bomenactie. En… de uitvoering van ons bomenplan is inmiddels in volle gang. Vorig jaar zijn op ons nieuwe terrein de eerste bomen de grond ingegaan. En ondertussen heeft ASAS niet stilgezeten. Er zijn nu 122 van de 157 bomen geplant. De rest wordt binnenkort ook de grond in gezet

Tegelijkertijd was er volop aandacht voor het onderhoud van de bomen én het educatieve stuk. We leren de kinderen welke bomen geplant worden, dat ze inzien dat bomen water nodig hebben, hoe je een moestuin onderhoud en ga zo maar door.

In de volgende fase van dit project (vanaf nu zo’n beetje) gaan we daar natuurlijk mee door. Een punt van aandacht is wel dat het onderhoud meer kost dan van tevoren bedacht. Het stuk grond is groot en daar moeten we flink wat energie, tijd én geld in steken. Maar met creatieve hulpmiddelen – zoals druppelaars op een petfles – lukt het de kosten in bedwang te houden.

power2fly nieuwsbrief juni 2024
power2fly nieuwsbrief juni 2024
power2fly nieuwsbrief juni 2024

Nieuwe leraren, nieuwe energie

Om uiteenlopende redenen zijn er een aantal leraren vertrokken. Het brengt altijd een hoop werk mee om goede, nieuwe leerkrachten aan te trekken. En het kost energie de nieuwe mensen weer in te werken. Toch blijft het boeiend te zien hoe makkelijk zulke veranderingen worden opgepakt. Brazilianen zijn flexibel en een nieuw lid in het team brengt ook weer nieuwe energie en ideeën mee. Zo lopen onze activiteiten daar ter plaatse gelukkig door: hieronder zie je een filmpje. Klik op de foto om het te openen.

power2fly nieuwsbrief juni 2024
Klik op de foto om een beeld te krijgen van de activiteiten van ASAS

Wat vinden de kinderen van ASAS? Wat brengt het ze? En wat voor gevoel hebben ze daarbij? Ze weten het mooi in beeld te brengen. Eén woord is genoeg.

wat de kinderen vinden van asas

Onze volgende reizen naar Brazilië: in november 2024

Zoals de vorige nieuwsbrief al aangekondigd: Tess van de Blink organiseert, in samenwerking met Liduine, voor het eerst een jongerenreis. De jongerenreis is bedoeld voor jongeren tussen de 20-30 jaar die het leuk vinden om te zien en ervaren wat de stichting in Brazilië allemaal doet. De reis staat gepland voor 2 tot en met 9 november.
We hebben al een leuk groepje bij elkaar, maar er zijn nog 2 plekjes vrij. Ook interesse? Neem dan contact op met info@power2fly.nl

Aansluitend aan de jongerenreis is er weer een reis voor donateurs en geïnteresseerden. Die vindt plaats van 9 tot en met 16 november (een paar dagen mee kan ook!). Meer weten? Neem ook dan contact op met info@power2fly.nl

power2fly nieuwsbrief juni 2024
Heel leuk als jij ook echt een indruk wilt hebben wat we daar doen

Acties voor het goede doel

Meters maken voor Power2fly

Stijn, Coen en Jelle hebben op zondag 19 mei de marathon van Utrecht gelopen: een topprestatie natuurlijk. Helemaal omdat ze al die duizenden meters gemaakt hebben om geld op te halen voor Power2Fly!

Uiteraard zijn we geweldig blij met dit initiatief. En… respect voor het doorzettingsvermogen en het teamwork van deze drie vrienden. Als ze het even zwaar hadden, hielpen ze elkaar: ze wisten de hele marathon uit te lopen en samen te finishen. Geweldig werk jongens en ongelofelijk veel dank!

De Marathon van Utrecht

Diner voor een nieuwe outfit

Een trouwe supporter van Power2fly in Amerika heeft twee bijzondere diners georganiseerd bij haar thuis. Het doel: geld ophalen om een nieuwe outfit te laten maken voor de kinderen van ASAS. Ideaal want dan kunnen de kinderen ‘gewoon’ zo’n vrolijk oranje shirt aantrekken als ze bij ASAS zijn. Zo voorkomen ze dat hun eigen shirt vies wordt. Iedereen blij!

power2fly nieuwsbrief juni 2024
power2fly nieuwsbrief juni 2024
power2fly nieuwsbrief juni 2024

Elke maand of elk jaar onze projecten steunen?

Elke vorm van steun is zeer welkom. Het leven in Brazilië is duurder geworden en in ons nieuwe onderkomen is straks ruimte voor meer kinderen en jongeren. We zullen dus ook meer financiële armslag nodig hebben. Een mooi idee is om ons maandelijks of jaarlijks te steunen. Omdat wij een ANBI stichting zijn, zijn er mogelijkheden om het fiscaal aftrekbaar te maken. Meer weten? Stuur een mail naar penningmeester@power2fly.nl

Gelukskaartjes: altijd speciaal!

Bestel ze meteen en geef iemand anders een lintje!

Ze zijn er nog steeds! En wat is er mooier om weg te geven dan een cadeau waar iemand in Nederland én in Brazilië gelukkiger van wordt?

Het idee is simpel: we hebben kaartjes met 1, 2 of 3 gelukslintjes (voor € 15,- of € 25,- of € 50,-). Zo’n kaartje geef je weg aan jezelf of iemand anders. De opbrengst komt volledig ten goede aan de projecten van Power2Fly en dus… aan kinderen in Brazilië die onze hulp hard nodig hebben.

Er zit letterlijk en figuurlijk een prachtig Braziliaans verhaal aan de kaartjes vast: knoop een bandje om iemands pols, laat diegene een wens doen en als het bandje van de pols valt, gaat de wens in vervulling. Bestel er gerust meer dan één: dan kun je weer een heleboel geluk doorgeven.
Stuur een mail naar: info@power2fly.nl

Braziliaanse cadeaukaart

Lekker makkelijk: steun via Tikkie en Social Media

Volg ons op Instagram, Facebook en LinkedIn. Hoe meer volgers, hoe meer naamsbekendheid!

Ook kunt u voortaan extra makkelijk geld overmaken. Druk op de onderstaande link, vul zelf een bedrag in en u steunt ons! Sneller kan het niet.
https://tikkie.me/pay/Power2Fly/4fr41W3MeQMXGHkJZWD7QS

Hartelijk dank en een fijne zomer!