Nieuwsbrief maart 2024

11 maart 2024

Wat was het weer mooi met de kerst!

Het is alweer even geleden, maar we kijken nog steeds met veel plezier terug op het kerstfeest. Spelletjes, lekker eten, gezellig met elkaar samen zijn: het was weer een mooi spektakel voor de kinderen en hun families. De blije gezichten spreken boekdelen.

En wat ook mooi was: de donateurs kregen een persoonlijk bedankje. Op dat soort momenten zijn we er supertrots op dat we ‘maar’ zo’n kleine stichting zijn. We kunnen de donateurs als het ware over onze schouder mee laten kijken. Iedereen ziet wat er met de gegeven steun gebeurt… en hoeveel dat voor de kinderen betekent.

power2fly nieuwsbrief
power2fly nieuwsbrief

Terugblik op een drukke Braziliaanse zomer

In Brazilië is de zomervakantie weer voorbij. Maar ook in de vakantieweken zaten we niet stil. Er zijn teveel families die geen oppas hebben als de ouder(s) aan het werk zijn. Veel kinderen zitten dan zonder toezicht thuis, met alle risico’s van dien. Onze partner ASAS organiseert daarom in de vakantieperiode een vakantiekamp: de kinderen kunnen overdag meedoen aan allerlei leuke, leerzame en originele activiteiten. Een terugblik op een mooie zomer.

power2fly nieuwsbrief
power2fly nieuwsbrief
power2fly nieuwsbrief
power2fly nieuwsbrief

Onze volgende reizen naar Brazilië in november 2024

Dit jaar organiseren we – dat wil zeggen: Tess van de Blink in samenwerking met Liduine – voor het eerst een jongerenreis. Tess heeft zich in een eerdere nieuwsbrief al voorgesteld en inmiddels hebben we al een informatieavond gehad. De jongerenreis is bedoeld voor jongeren tussen de 20-30 jaar die het leuk vinden om te zien en ervaren wat de stichting in Brazilië allemaal doet. De reis staat gepland voor 2 tot en met 9 november. Er zijn nog maar een paar plekjes vrij. Ook interesse? Neem dan contact op met info@power2fly.nl

power2fly nieuwsbrief
power2fly nieuwsbrief

Aansluitend aan de jongerenreis is er weer een reis voor donateurs en geïnteresseerden. Die vindt plaats van 9 tot en met 16 november (een paar dagen mee kan ook!). Meer weten? Neem ook dan contact op met info@power2fly.nl

Nieuw: een speeltuin en nog meer groen

We blijven actief bezig met het verfraaien en verbeteren van het terrein. Soms gaat het iets minder snel dan we hadden gehoopt, maar uiteindelijk komt het altijd weer goed. Zo was er al enige tijd geleden geld gedoneerd door Stichting Kinderen van de Evenaar voor een speeltuin. En… er staan nu allerlei stoere en stevige speeltoestellen. Hoe fijn om de blije gezichten te zien van de kinderen!

Ook met de bomen gaat het prima. De geplante bomen zijn goed verzorgd en staan er mooi bij. Op 15 maart worden er nog 100 bomen geplant, dus zo wordt de omgeving nog groener. Blijf ons volgen op social media, daar zullen we jullie informeren over de voortgang.

power2fly nieuwsbrief
power2fly nieuwsbrief
power2fly nieuwsbrief
power2fly nieuwsbrief
power2fly nieuwsbrief
power2fly nieuwsbrief

Frisse wind in het lerarenteam

Er zijn weer wat wisselingen geweest in het lerarenteam. En dat hoort er een beetje bij. Het gebeurt bijvoorbeeld als iemand tegen een nieuwe uitdaging aanloopt of ergens anders meer kan verdienen of meer uren kan werken. We moesten even improviseren, maar we zijn weer compleet! En het voordeel is natuurlijk dat er een vernieuwd team staat met frisse, nieuwe ideeën!

overzicht van verschillende activiteiten van ASAS

Elke maand of elk jaar onze projecten steunen?

Elke vorm van steun is zeer welkom. Het leven in Brazilië is duurder geworden en in ons nieuwe onderkomen is straks ruimte voor meer kinderen en jongeren. We zullen dus ook meer financiële armslag nodig hebben. Een mooi idee is om ons maandelijks of jaarlijks te steunen. Omdat wij een ANBI stichting zijn, zijn er mogelijkheden om het fiscaal aftrekbaar te maken. Meer weten? Stuur een mail naar penningmeester@power2fly.nl

Gelukskaartjes: altijd speciaal!

Bestel ze meteen en geef iemand anders een lintje!

Ze zijn er nog steeds! En wat is er mooier om weg te geven dan een cadeau waar iemand in Nederland én in Brazilië gelukkiger van wordt?

Het idee is simpel: we hebben kaartjes met 1, 2 of 3 gelukslintjes (voor € 15,- of € 25,- of € 50,-). Zo’n kaartje geef je weg aan jezelf of iemand anders. De opbrengst komt volledig ten goede aan de projecten van Power2Fly en dus… aan kinderen in Brazilië die onze hulp hard nodig hebben.

Er zit letterlijk en figuurlijk een prachtig Braziliaans verhaal aan de kaartjes vast: knoop een bandje om iemands pols, laat diegene een wens doen en als het bandje van de pols valt, gaat de wens in vervulling. Bestel er gerust meer dan één: dan kun je weer een heleboel geluk doorgeven.
Stuur een mail naar: info@power2fly.nl

Braziliaanse cadeaukaart

Lekker makkelijk: steun via Tikkie en Social Media

Volg ons op Instagram, Facebook en LinkedIn. Hoe meer volgers, hoe meer naamsbekendheid!

Ook kunt u voortaan extra makkelijk geld overmaken. Druk op de onderstaande link, vul zelf een bedrag in en u steunt ons! Sneller kan het niet.
https://tikkie.me/pay/Power2Fly/4fr41W3MeQMXGHkJZWD7QS