Nieuwsbrief mei 2022

6 mei 2022

Terug naar normaal (maar het blijven spannende tijden)

Eindelijk kunnen ze bij ASAS weer écht doen waarvoor ze opgericht zijn: tijd besteden aan de kinderen. De activiteiten zijn allemaal opgestart en de kinderen kunnen gelukkig weer volop deelnemen aan de buitenschoolse bezigheden. Dat is waar we het voor doen: blije gezichten door samen te werken aan een betere toekomst. Maar… wat bieden we ook alweer allemaal aan? Hier een overzicht van ons programma: van triatlon, capoeira, art en milieu tot hockey, theater en last bus not least de pedagogische activiteiten.

ASAS activiteiten voor kinderen
ASAS activiteiten voor kinderen
ASAS activiteiten voor kinderen
ASAS activiteiten voor kinderen
ASAS activiteiten voor kinderen
ASAS activiteiten voor kinderen
ASAS activiteiten voor kinderen
ASAS activiteiten voor kinderen
ASAS activiteiten voor kinderen
ASAS activiteiten voor kinderen
ASAS activiteiten voor kinderen
ASAS activiteiten voor kinderen

Cursus Robotica: een groot succes

Voor onze ‘oudere’ groep geldt dat we altijd extra ons best moeten doen om ze aan boord te houden. Hoe voorkomen we dat ze afdwalen of verveeld raken? De speciale cursus Robotica is in elk geval een groot succes. De jongeren kunnen tijdens dit lesprogramma allerlei technische vaardigheden oefenen, maar ook creatieve oplossingen verzinnen. Ze vinden het geweldig! Hoe mooi zou het zijn als we – met jullie steun – meer van dit soort activiteiten kunnen aanbieden?

Eindelijk weer meedoen met toernooien!

Hoe fijn dat er nog een potje geld over was om mee te doen met een hockeytoernooi! Een fantastische ervaring. Vanwege het spelletje zelf, maar ook omdat de kinderen speelden tegen hockeyers uit allerlei andere plaatsen en uit andere sociale klassen. Bovendien mochten ze hun eigen tenue aan (heel stoer) en ze konden wedstrijden bekijken van “professionele” hockeyspelers. De reacties waren geweldig. Hockeyjuf Jacqueline vatte het zo samen: “De kinderen hebben een geweldige dag gehad. Ze genoten van de wedstrijden en hadden het gevoel dat ze echt meetelden. Ze willen nu allemaal atleet worden… wanneer is het volgende toernooi?”

hockeyspelers
hockeyspelers
hockeyspelers
hockeyspelers

Ons nieuwe onderkomen: eindelijk begint het ergens op te lijken

Het zijn geen gemakkelijke tijden in de bouw: de bouwkosten stijgen en leveringen komen vaak veel te laat aan. Het team in Brazilië heeft er desondanks keihard aan gewerkt om – met behulp van hun netwerk – het onmogelijke mogelijk te maken.

Serieuze stappen

Afgelopen week zijn de containers neergezet. Wat een verschil maakt dat! Het begint nu echt op een serieus onderkomen te lijken. De containers zijn mooi aan elkaar gezet en vormen de klaslokalen. We zijn er nog niet, maar serieuze stappen zijn al gezet.

Knap werk!

Goed nieuws is ook dat we een heel mooie bijdrage gekregen hebben van de stichting KaNS om een wandelbaan annex triatlonparcours aan te leggen. Geweldig voor onze activiteiten, maar het is ook leuk (en slim) om hier de buurt bij te betrekken. Zij mogen er natuurlijk ook gebruik van maken.

Ook via social media kunnen jullie op de hoogte blijven van de bouw: de vorderingen worden regelmatig gedeeld op Facebook, Linkedin en Instagram.

ASAS nieuwe onderkomen
ASAS nieuwe onderkomen
ASAS nieuwe onderkomen
ASAS nieuwe onderkomen

Elke maand of elk jaar onze projecten steunen?

Elke vorm van steun is voor ons zeer welkom. Brazilië is duurder geworden en in ons nieuwe onderkomen is straks ruimte voor meer kinderen en jongeren. We zullen dus ook meer financiële armslag nodig hebben. Een mooi idee is om ons maandelijks of jaarlijks te steunen. Omdat wij een ANBI stichting zijn, zijn er mogelijkheden om het belastingaftrekbaar te maken. Meer weten? Stuur een mail naar penningmeester@power2fly.nl

Gelukskaartjes: altijd speciaal!

Bestel ze meteen een verras bijvoorbeeld een eindexamen-geslaagde!

Ze zijn er nog steeds! En wat is er mooier om weg te geven dan een cadeau waar iemand in Nederland én in Brazilië gelukkiger van wordt?

Het idee is simpel: we hebben kaartjes met 1, 2 of 3 gelukslintjes (voor € 15,- of € 25,- of € 50,-). Zo’n kaartje geef je weg aan jezelf of iemand anders. De opbrengst komt volledig ten goede aan de projecten van Power2Fly en dus… aan kinderen in Brazilië die onze hulp hard nodig hebben.

Er zit letterlijk en figuurlijk een prachtig Braziliaans verhaal aan de kaartjes vast: knoop een bandje om iemands pols, laat diegene een wens doen en als het bandje van de pols valt, gaat de wens in vervulling. Bestel er gerust meer dan één: dan kun je weer een heleboel geluk doorgeven.
Stuur een mail naar: info@power2fly.nl

Braziliaanse cadeaukaart

Tikkie en Social Media

Volg ons op Instagram, Facebook en LinkedIn. Hoe meer volgers, hoe meer naamsbekendheid!

U kunt voortaan extra makkelijk geld overmaken. Druk op de onderstaande link, vul zelf een bedrag in en u steunt ons! Sneller kan het niet.

https://tikkie.me/pay/Power2Fly/pTAySJvBmNXQEd2oTF6Lmy