Nieuwsbrief november 2022

10 november 2022

Het is zover: ons onderkomen is open!

Wat een bijzondere reis hebben we weer gemaakt. Met een kleine groep vertrokken we eind september naar Florianopolis om het nieuwe onderkomen te openen (en natuurlijk ook een beetje te genieten van het prachtige Brazilië). Het had nog wat voeten in de aarde om de organisatie op poten te krijgen. Ook fysiek en mentaal werd er het een en ander van ons gevraagd. Maar op donderdag was het zover: we zagen met eigen ogen wat voor indrukwekkend project we met zijn allen neergezet hebben. Een emotioneel moment! Het geeft vertrouwen in de toekomst dat er – daar in Brazilië – zoveel betrokken mensen zijn.

Het onderkomen is klaar, maar ons werk nog lang niet, dus alle hulp blijft welkom. Denk daarbij aan de lopende organisatie (zoals zorgen dat er genoeg kinderen aanwezig zijn elke dag en dat de adolescenten aangehaakt blijven) en een overkapping zodat de zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Verder moet de speeltuin nog gebouwd worden, de moestuin aangelegd en dan nog brainstormen over de toekomstdroom: vakopleidingen voor de vervolggroep. Bekijk het filmpje om te genieten van onze reis.

Video reis Brazilie en opening

Philippe, uit het bestuur van ASAS heeft mooie foto’s met een drone gemaakt…

En dan nog speciaal paar foto’s van de mooie gekleurde containers. Dit project is mogelijk gemaakt door de inzet van Jeannette Hanenburg die kleurworkshops heeft gegeven om geld in te zamelen. Hiermee kon de Braziliaanse kunstenaar Augustin betaald worden die de containers heeft beschilderd… met hulp van de kinderen!

Kerst

Natuurlijk gaan we weer een schitterend kerstfeest organiseren voor de kinderen van ASAS. Kijk maar snel op onderstaande uitnodiging en doe mee. Overmaken kan via de volgende link: https://tikkie.me/pay/Power2Fly/8KNvmb7jz8A4oeB1NFWDbR

Sponsormogelijkheden

Wat een leuk idee weer. Een werkende jonge vrouw die naast haar drukke bestaan oorbellen maakt en de opbrengst ter beschikking van Power2Fly stelt. Geweldig! Hiermee hebben we bijna 400 euro opgehaald. Heel veel dank!

Een andere donateur heeft geld gevraagd voor haar feest om Power2Fly te ondersteunen: “ik heb al genoeg en zo leren meer mensen dit mooie doel kennen”.

We zijn geweldig blij met dit soort initiatieven. Dus als je ook iets wilt doen, laat het weten!

Geslaagd sponsordiner

Voor de grootste donateurs van de afgelopen twee jaar hebben we een sponsordiner gehouden. Om kosten te besparen hebben we dit thuis bij Annette gedaan en het diner zelf bereid. Tijdens de borrel kregen de aanwezigen een update van alle ontwikkelingen: we gaven een presentatie over het wel en wee van Power2Fly.

Het sponsordiner was een enorm succes. Mooi om te zien hoe mensen met elkaar in verbinding kwamen door een gemeenschappelijk doel: de kinderen in Brazilië. Deze avond was mogelijk door de hulp van drie vrijwilligers: Adrienne, Katrien en Taco. Heel veel dank!

Mee op reis?

Heb je ook interesse om het werk van Power2Fly in Brazilië te zien? Laat het snel weten want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Het wordt waarschijnlijk november 2023 en als mensen snel reageren, kunnen we de datum vastleggen. Mocht je vragen hebben, mail dan naar info@power2fly.nl

Elke maand of elk jaar onze projecten steunen?

Elke vorm van steun is voor ons zeer welkom. Brazilië is duurder geworden en in ons nieuwe onderkomen is straks ruimte voor meer kinderen en jongeren. We zullen dus ook meer financiële armslag nodig hebben. Een mooi idee is om ons maandelijks of jaarlijks te steunen. Omdat wij een ANBI stichting zijn, zijn er mogelijkheden om het belastingaftrekbaar te maken. Meer weten? Stuur een mail naar penningmeester@power2fly.nl

Gelukskaartjes: altijd speciaal!

Bestel ze meteen en geef iemand anders een lintje!

Ze zijn er nog steeds! En wat is er mooier om weg te geven dan een cadeau waar iemand in Nederland én in Brazilië gelukkiger van wordt?

Het idee is simpel: we hebben kaartjes met 1, 2 of 3 gelukslintjes (voor € 15,- of € 25,- of € 50,-). Zo’n kaartje geef je weg aan jezelf of iemand anders. De opbrengst komt volledig ten goede aan de projecten van Power2Fly en dus… aan kinderen in Brazilië die onze hulp hard nodig hebben.

Er zit letterlijk en figuurlijk een prachtig Braziliaans verhaal aan de kaartjes vast: knoop een bandje om iemands pols, laat diegene een wens doen en als het bandje van de pols valt, gaat de wens in vervulling. Bestel er gerust meer dan één: dan kun je weer een heleboel geluk doorgeven. Stuur een mail naar: info@power2fly.nl

Braziliaanse cadeaukaart

Tikkie en Social Media

Volg ons op Instagram, Facebook en LinkedIn. Hoe meer volgers, hoe meer naamsbekendheid!

U kunt voortaan extra makkelijk geld overmaken. Druk op de onderstaande link, vul zelf een bedrag in en u steunt ons! Sneller kan het niet.
https://tikkie.me/pay/Power2Fly/27etam6TrTxd1dJ5N8z795