Nieuwsbrief oktober 2021

5 oktober 2021

De grote gevolgen van COVID-21

Brazilië heeft enorm geleden onder de coronacrisis, misschien nog wel meer dan veel andere landen. Maar wat betekende dat nou precies voor ‘onze mensen’ in Florianopolis? In deze nieuwsbrief vertellen wij je daar meer over.

Om een eerste beeld te geven: bussen reden niet, mensen kwamen niet naar hun werk, schoonmaaksters moesten thuis blijven uit angst voor besmetting, kinderen konden niet naar school en ga zo maar door. Het leven stond stil. En… geen werk is geen geld. De zorgen waren groot.

Gelukkig zijn we in staat geweest om in samenwerking met ASAS verschillende noodpakketten af te leveren. De laatste paar maanden was dat mogelijk dankzij een mooie donatie van de stichting Hilltree. Hierdoor konden we de mensen gas geven om te koken. En we zorgden bovendien voor pedagogisch materiaal voor de kinderen en uiteraard voedsel en schoonmaakmiddelen.

ASAS extra bezig met kwetsbare kinderen

ASAS is de afgelopen maanden druk bezig geweest om zo goed mogelijk contact te houden met de kinderen en (nieuwe) noodpakketten te regelen. Daarnaast werkt het hele team – onder leiding van een externe organisatie – aan een document waarin staat hoe ze het beste kunnen omgaan met kwetsbare kinderen. Een grote donateur had dit geëist, een mooie extra stap op weg naar de verdere professionalisering van de stichting. In het document staat wat er moet gebeuren als er misbruik gesignaleerd wordt, wat leraren wel en niet mogen doen, en hoe om te gaan met anonieme meldingen. Kortom, een volledig en uitgebreid document dat gebruikt wordt als leidraad en kinderen en leraren beschermt.

Sinds 20 september mag ASAS in beperkte omvang ook weer open. De coördinator heeft samen met de maatschappelijk werkster onderzocht welke kinderen het meest kwetsbaar zijn zodat die als eersten konden terugkeren.

Gaat de bouw dan echt beginnen?

Na twee jaar pushen, praten, drammen en dromen is het eind – eindelijk – in zicht. Of misschien beter: het begin. Want binnenkort kan de bouw echt starten! De vergunningen zijn binnen. Het wachten is nog op de laatste handtekening.

Keer op keer vroeg de gemeente om van alles en nog wat: aanpassingen, een bioloog die de bomen in kaart bracht, een nieuwe tekening voor de afwatering en parkeerplaatsen op de juiste plek. Nu moeten we nog éven afwachten wie er binnen de gemeente gaat tekenen en dan kunnen we eindelijk echt aan de slag. De eerste klus zal het schoonmaken van de grond zijn. Dat gaat gebeuren door Comcap, de lokale vuilnisophaaldienst. Aan de foto’s hieronder zie je hoe hard dat nodig is. Hopelijk kunnen we in de volgende nieuwsbrief heel andere foto’s laten zien!

ASAS op de lokale televisie.

Ook de lokale omroep steunt ASAS en steunt onze strijd om te starten met bouwen. Hieronder zie je interviews met mensen uit de buurt:

interview lokale omroep met verschillende personen van ASAS

Steun ons op reguliere basis

Elke vorm van steun is voor ons zeer welkom. Brazilië is duurder geworden, met de bouw gaan we groeien dus we zullen meer financiële armslag nodig hebben. Een mooi idee is om ons maandelijks of jaarlijks te steunen. Omdat wij een ANBI stichting zijn, zijn er mogelijkheden om het belastingaftrekbaar te maken. Meer weten??
Stuur een mail naar penningmeester@power2fly.nl

De gelukskaartjes zijn er nog steeds!

Bestel ze meteen

Ze zijn er weer! Vorig jaar waren onze cadeaukaarten met de Braziliaanse gelukslintjes een doorslaand succes. Binnen 3 maanden was onze hele voorraad uitverkocht. En terecht: want wat is er mooier om weg te geven dan een cadeau waar iemand in Nederland én in Brazilië gelukkiger van wordt?

Het idee is simpel: we hebben kaartjes met 1, 2 of 3 gelukslintjes (voor € 15,- of € 25,- of € 50,-). Zo’n kaartje geef je weg aan jezelf of iemand anders. De opbrengst komt volledig ten goede aan de projecten van Power2Fly en dus… aan kinderen in Brazilië die onze hulp hard nodig hebben.

Er zit letterlijk en figuurlijk een prachtig Braziliaans verhaal aan de kaartjes vast: knoop een bandje om iemands pols, laat diegene een wens doen en als het bandje van de pols valt, gaat de wens in vervulling. Bestel er gerust meer dan één: dan kun je weer een heleboel geluk doorgeven.
Stuur een mail naar: info@power2fly.nl

Braziliaanse cadeaukaart

Tikkie en Social Media

Volg ons op insta en Facebook. Hoe meer volgers, hoe meer naamsbekendheid!

U kunt voortaan extra makkelijk geld overmaken. Druk op de onderstaande link, vul zelf een bedrag in en u steunt ons! Sneller kan het niet.

https://tikkie.me/pay/Power2Fly/oL1RmV2AE6yYNiGZESLwvQ