Missie & visie

Power2Fly ondersteunt maatschappelijke initiatieven in Brazilië gericht op de begeleiding van kansarme jongeren. Op dit moment werkt Power2Fly concreet samen met ASAS, een lokale partner gevestigd in het noorden van het eiland Florianopolis.

We helpen ASAS bij het professionaliseren van hun organisatie en we verlenen financiële hulp. Daardoor kan ASAS – buiten schooltijd – kansarme kinderen en jongeren opvangen.

Lees meer

De begeleiding van de kinderen en jongeren (tussen de 7 en 15 jaar) is erop gericht dat zij hun school afmaken en ze zich op sociaal, emotioneel, cultureel en sportief vlak ontwikkelen. Ook werken we met ASAS aan het verbeteren van familieverbanden. Dat leidt tot meer sociale cohesie, betrokkenheid en veiligheid in de leefomgeving. Zo stimuleren en inspireren we de jongeren om te bouwen aan een volwaardig maatschappelijk bestaan.

Ons team

Het bestuur van Power2Fly bestaat uit drie personen: Liduine Madlener, voorzitter, Annette de Zoeten-Bergstra penningmeester en Margot Maertens, secretaris. Samen schrijven we fondsen aan, halen we donateurs binnen, organiseren we evenementen en begeleiden we vrijwilligers en stagiaires.

Angélique van der Horst helpt ons bij het schrijven van nieuwsbrieven en overige teksten.
Edwin Puijpe  beheert onze kas en begeleidt ons bovendien bij het hele bouwproces.
We doen ons werk volledig onbezoldigd.

Liduine
Annette
Margot

Onze partner: ASAS

Het huidige bestuur van ASAS bestaat uit drie personen. Samen sturen zij de werknemers van ASAS aan, zowel de betaalde krachten als de vrijwilligers. Daarnaast zijn ze verantwoordelijk voor het regelen van de juiste documenten voor het stuk grond en de bouw. Ze zijn alle drie (volgens de wet verplicht) vrijwilliger en hebben naast deze drukke taak nog een volle baan.

Bevlogenheid is mooi, maar niet voldoende. Om de kinderen in achterstandswijken echt vleugels te kunnen geven, werkt Power2Fly op dit moment samen met ASAS, een Braziliaanse stichting die zich richt op kinderen en jongeren van 6 tot 15 jaar die in achterstandswijken op het noordelijke deel van Florianopolis leven.

Lees meer

De kinderen en jongeren waar ASAS zich op richt komen vaak uit gebroken gezinnen. Meestal hebben ze van huis uit weinig structuur en liefde meegekregen. ASAS geeft de kinderen het gevoel dat ze niet alleen staan en maakt ze sterker, weerbaarder. Scholen in de wijken en CRAS (een lokale organisatie die maatschappelijke bijstand verleent) weten het best welke jongeren het hardst hulp nodig hebben. Daarom selecteren zij de jongeren voor ASAS.

Wat biedt ASAS?

Naast huiswerkbegeleiding, biedt ASAS de 80 ingeschreven jongeren een keur aan creatieve en sportieve activiteiten, zoals hockey, capoeira, dans, duathlon en schilderen. Ook is er aandacht voor het milieu. Een coördinatrice deelt de kinderen én het programma steeds zorgvuldig in.

Een maatschappelijk werkster is in dienst voor de begeleiding van de kinderen en om de band tussen kinderen en hun ouders en kinderen en school te versterken. Daarnaast staat een psychologe ter beschikking om de kinderen die tegen emotionele problemen aanlopen te ondersteunen. Het is niet vreemd dat deze kinderen in hun jonge leven traumatische ervaringen hebben opgedaan.

Resultaat

Door het brede aanbod van activiteiten lukt het ASAS bijna altijd om ervoor te zorgen dat deze jongeren hun school afmaken, sociale vaardigheden ontwikkelen, hun familiebanden aanhalen en met meer respect, waardigheid en doorzettingsvermogen in het leven staan.

Onze ambassadeurs

> Bruno Sousa, tophockeyer

Bruno Sousa komt uit Brazilië maar hockeyt al jaren op hoog niveau in Nederland. Na verschillende clubs, meer in het oosten en centrum van het land, is hij nu werkzaam bij LOHC Leiden en hockeyclub Pijnacker. Zijn droom? Meedoen aan de Olympische Spelen. Sinds zijn 8ste is dat al zijn grote drijfveer. En sinds zijn 14de zet hij alles op alles om als hockeyer of als hockeycoach die droom te realiseren.

ambassadeur van Power2Fly Bruno Sousa
ambassadeur van Power2Fly Bruno Sousa

Lees meer

Bijna was het hem al gelukt: vlak voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro moest hij noodgedwongen met een handblessure afhaken bij het Braziliaanse team. Maar Bruno zet door. Drie tattoos op zijn rechterarm vertellen hoe hij in het leven staat: Dedicated, Work Hard en Follow Your Dreams. Zijn affiniteit met Power2Fly sluit daar naadloos bij aan: ‘Ik geloof in dromen, want dromen brengen je verder. Zonder dromen zou ik nooit zijn waar ik nu ben…’

> Eric en Melina Botteghin, topvoetballer en zijn echtgenote

Feyenoord-voetballer Eric Botteghin en zijn vrouw hebben allebei een Braziliaanse achtergrond. Ze kenden elkaar al toen ze naar de lagere school gingen. Maar pas toen Melina 17 was kregen ze verkering. De voetbalcarrière bracht het stel naar het verre Europa, maar hun liefde voor Brazilië bleef groot.

ambassadeurs van Power2Fly Eric en Melina Botteghin
ambassadeurs van Power2Fly Eric en Melina Botteghin

Lees meer

Vandaar ook dat ze Power2Fly van harte steunen: ‘Ik heb hier alles. Een mooi leven. Ik zie de situatie van deze mensen. Als ik iets terug kan doen, doe ik dat graag.’ Eric Botteghin stond als centrale verdediger mede aan de basis van het kampioenschap van Feyenoord in 2016. Hij kampte verschillende malen met blessures maar het geloof en zijn enorme wilskracht hielden hem overeind. Daarbij houdt hij bovendien altijd oog voor zijn medemensen. Onlangs nog zei hij bij TV Rijnmond: ‘Ik denk dat je een goed mens bent als je andere mensen helpt…’

wij met onze ambassadeurs
wij met onze ambassadeurs

Jaarverslagen, Beleidsplan en Publicatieplicht ANBI